Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rakousko zavádí smart metering G3-PLC: Landis+Gyr dodavatelem řešení pro Netz Burgenland Strom

V současné době nasadilo Rakousko rychlé tempo v přípravě na rollout inteligentního měření. Energetické společnosti tvrdě pracují na splnění cíle stanoveného v roce 2012 spolkovým ministerstvem hospodářství, rodiny a mládeže – nahradit do roku 2019 devadesát pět procent elektroměrů v domácnostech inteligentními měřiči.

Příkladem může být Netz Burgenland Strom. Netz Burgenland Strom je provozovatel distribuční soustavy, která spravuje 200 000 elektroměrů a je lídrem technologie smart meteringu. Po oznámení kontraktu se společností Landis+Gyr na dodávku řešení Gridstream® v březnu 2015 připravila tato společnost instalaci prvních 3 000 inteligentních elektroměrů G3-PLC. Druhá fáze byla spuštěna v dubnu 2016 instalací dalších 17 000 elektroměrů tempem 1 000 až 6 000 zařízení měsíčně.

„Využili jsme zkušeností, které společnost Landis+Gyr získala z předchozích projektů smart meteringu,“ říká p. Frühwirth, projektový manažer společnosti Netz Burgenland. „Odborné znalosti logistiky, clean up a projektového managementu pro nás byly skutečně cenné. Přirozeně jsme také ocenili silnou pozici společnosti Landis+Gyr na našem trhu, která podporuje bezproblémovou realizaci projektu.“

Společnost Netz Burgenland Strom si jako partnera pro smart metering zvolila společnost Landis+Gyr na základě celoevropského výběrového řízení. Hlavním kritériem pro výběr dodavatele byla schopnost splnit přísné rakouské zákonné požadavky na funkcionalitu a bezpečnost. Dalším důležitým faktorem byly celkové náklady na vlastnictví řešení a možnost řízení dodávek na základě požadavků zákazníků.

Řešení společnosti Landis+Gyr se ukázalo být nejvýhodnějším. Důležitou roli sehrály také technické výhody komunikační technologie G3. G3 PLC umožňuje rychlejší a nákladově efektivnější přenos dat po stávajících elektrických vedeních.


 
 
Reklama