Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Internet věcí má v průmyslu obrovský potenciál

Schneider Electric posunuje technologické možnosti. Zatímco tzv. internet věcí (IoT) stále více proniká do běžného života lidí, neméně velký potenciál má obdobná platforma určená pro průmyslové podniky (IIoT).

V obecném smyslu se k myšlence internetu věcí hrdě hlásí všichni globální hráči, ovšem Schneider Electric tak nečiní pouze verbálně, ale i reálně.

„Vnímáme ho jako součást nastupujícího fenoménu Industry 4.0. Nové produkty, které uvádíme na trh, jsou v IIoT opravdu kované. Zmínil bych například ePAC Modicon M580, první řídicí systém na světě, který má přímo v sobě integrován ethernetový přepínač. Navíc proaktivně likviduje bezpečnostní rizika plynoucí z pohybu v kyberprostoru – je certifikován Achilles na úroveň 2,“ prohlašuje Vladimír Janypka, obchodní ředitel divize Průmyslová automatizace.

Přechod na IIoT nebude investičně náročný

Díky technologiím Schneider Electric mohou firmy k internetu připojit výrobní závody do posledního šroubku a vzdáleně dohlížet na jejich provoz. „Odpovědné osoby – od operátora, přes pracovníka údržby až po generálního ředitele – budou mít vždy včas a po ruce právě ta data, která potřebují.

Vladimír Janypka, obchodní ředitel divize Průmyslová automatizace
Vladimír Janypka, obchodní ředitel divize Průmyslová automatizace

Uplatnění při rozvoji inteligentních měst

„Zde bude hrát roli například v souvislosti s dopravní problematikou: půjde o on-line navádění automobilů na volná parkovací místa, informování řidičů o průjezdnosti komunikací, dopravních zácpách a podobně. Touto cestou se v Česku vydalo například jihočeské město Písek za spolupráce naší společnosti a dalších partnerů,“ uzavírá Vladimír Janypka ze Schneider Electric.

Další informace naleznete zde.
Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama