Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Robotické pracoviště od ABB pomáhá s výukou na školách

ABB Robotika vyvinula školicí set s průmyslovým robotem, který podporuje technické vzdělávání a uplatnění absolventů na trhu práce.

Společnost ABB, přední světový dodavatel technologií pro energetiku a automatizaci, oficiálně předala školicí robotické pracoviště vybavené simulačním softwarem RobotStudio prvnímu zákazníkovi, kterým se stala Střední průmyslová škola strojnická, škola hlavního města Prahy, Betlémská.

  • Školicí set tvoří průmyslový šestiosý robot IRB120 s řídicím systémem IRC5, jenž je charakterizován nejen malou zástavbovou plochou a nízkou hmotností, ale také nízkou spotřebou energie.
  • Pracoviště o rozměrech 1,2 m x 1,2 m obsahuje veškeré potřebné bezpečnostní prvky dle platných norem a umožňuje rozšíření o další prvky automatizace jako například dopravníkové pásy, magnetické či pneumatické prvky, kompresor, kamerový systém a další.
  • Zařízení je dodáváno s profesionálním softwarem RobotStudio, který umožňuje veškeré programování robotů na počítači, a díky tomu také velmi přesné simulace s využitím reálných robotických programů identických s těmi, které jsou aplikovány ve výrobě.
Daniel Müller, ředitel divize Automatizace výroby a pohony, ABB s.r.o., v nové učebně SPŠS Betlémská
Daniel Müller, ředitel divize Automatizace výroby a pohony, ABB s.r.o., v nové učebně SPŠS Betlémská

Pro zajištění maximálního přínosu pro vzdělávání nabízí ABB školám také portfolio školicích programů – od základního zaškolení až po pravidelná každoroční doškolení – a navíc je možné absolvovat rekvalifikační kurz akreditovaný MŠMT, který má celoživotní platnost.

Pro další informace navštivte stránku www.abb.cz/robotika.
ABB s.r.o.
logo ABB s.r.o.

ABB je přední světovou společností působící v oblasti energetiky a automatizace. V České republice působí na osmi lokalitách a zaměstnává více než 3400 lidí. Hlavní produkce: Elektromotory, generátory, frekvenční měniče, jejich díly, projekce, dodávky, ...

 
 
Reklama