Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Parkovací dům ulehčí dopravě v Písku

Parkovací dům na bývalých pozemcích České pošty i revitalizace historického centra by mohla ulehčit dopravě v Písku.

Parkovací dům na bývalých pozemcích České pošty, revitalizace historického centra i parkování na sídlišti Jih. O tom rozhodovali radní města na svém jednání. Nové projekty by měly zlepšit dopravu i parkování ve městě. A budou také prvními inovacemi v rámci Smart City Písek.

Rada doporučila zastupitelstvu města prodej pozemků včetně budov na rohu Komenského ulice a Žižkovy třídy naproti budovy České pošty. „Dle doporučení komise pro urbanismus a rozvoj města budeme při prodeji definovat využití pozemků. Představa komise je taková, že místo provizorního parkoviště by mohla vzniknout důstojná městská budova určená k bydlení a podnikání. Dvorní část by pak byla využita pro hromadné parkování ve více patrech, kde by mělo vzniknout asi 100 míst,“ vysvětluje místostarosta Josef Knot (TOP09).

Parkovací dům bude integrovatelný do celkového konceptu Smart City. Řidiči se z informační tabule dozví o obsazenosti parkovacích míst a neměla by chybět ani inteligentní navigace s možností regulace dopravy a s centrálním systémem řízení. Dostupná data navíc budou sdílena přes různé aplikace. Důraz bude kladen také na bezpečnost parkujících aut.

Při projektování parkovacího domu bude pamatováno také na elektromobilitu. „Na konkrétních parkovacích místech bude možné nabíjení těchto vozidel. Dům bude mít i svůj ekologický účel. V dosahu by měl totiž být i jiný způsob transportu. Například veřejně přístupná kola nebo městská hromadná doprava,“ popisuje Josef Knot.


Schneider Electric CZ, s. r. o.
logo Schneider Electric CZ, s. r. o.

Společnost Schneider Electric je světovým expertem v ovládání energie. Svým zákazníkům a partnerům v oblastech průmyslu, energetiky, infrastruktury, IT a stavebnictví poskytuje řešení a služby pro bezpečné, spolehlivé a efektivní využívání elektrické energie.

 
 
Reklama