Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Krátkocestná tlačítka pro CIB sběrnici v designech OBZOR a ABB

Na výstavě ForArch 2014 jsme představili rozšíření portfolia krátkocestných tlačítek kompatibilních se sběrnicí CIB Common instalation Bus® o kompletní designové řady tuzemských výrobců vypínačů a zásuvek.

Od firmy OBZOR to jsou jedno a dvou klapkové vypínače vřadách Elegant, Variant i nejnovější Decente. Od firmy ABB to je jednak nejnovější design Levit a dále pak Alpha Neo, Future Linear, Solo, Neo a NeoTech, Time a Element i nejstarší, ale stále oblíbené Tango. U všech řad byla konstrukce unifikována s využitím originálního uchycení klapek do strojků dodávaných výrobcem, takže jejich fixace a vedení v průběhu stisku je zaručena.

Pod každou klapkou je umístěna signalizační dvoubarevná dioda, kterou lze ovládat z programu v základním modulu Foxtrotu. V každém vypínači je vestavěno i čidlo teploty. K dispozici jsou i svorky nebo vývody pro připojení dalších dvou externích čidel teploty nebo alternativně dvou dalších kontaktů. Ve všech těchto designech jsou k dispozici i další přístroje: termostaty, čtečky RFID karet, PIR čidla pohybu, IR přijímače a vysílače dálkového ovládání a nově i čidla kvality vzduchu s kombinací senzorů teploty, vlhkosti a koncentrace CO2.


Teco a.s.
logo Teco a.s.

Vývoj a výroba řídicích systémů nejen pro inteligentní řízení domů a budov. Systémy Tecomat Foxtrot jsou chytrým standardem umožňujícím ovládat veškeré současné technologie přes nejrůznější komunikační zařízení od vypínače po dotykové panely.

 
 
Reklama