Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Inovační produkt FLIR ONE, který z iPhonu udělá pokročilou termokameru

Termokamerové příslušenství přináší možnost vidět a měřit malé teplotní odchylky na displeji iPhonu.

Společnost Conrad Business Supplies nyní nabízí skladem nejnovější termokamerový produkt společnosti FLIR System, Inc, který má být uveden na evropský trh. FLIR ONE zahrnuje prvotřídní know-how této firmy v oblasti termografie a termokamer, které v kapesní velikosti zlepšují vjemy a vnímavost. Díky tenkému krytu, který lze pohodlně připevnit k iPhonu 5 nebo 5s, nabízí FLIR ONE kompaktní a jednoduchý způsob, jak z chytrého telefonu udělat výkonnou infračervenou termokameru. Na obrazovce telefonu tak „vidíte“ a můžete měřit nepatrné teplotní rozdíly.

FLIR ONE je vybaven dvěma kamerami a dlouhovlnným infračerveným senzorem Lepton™ a využívá technologii MSX®. Přináší bezkonkurenční termovizní funkce a ostrost díky tomu, že propojuje tepelné a viditelné spektrum. Díky této technologii dokáže FLIR ONE identifikovat teplotní rozdíly od pouhých 0,1 °C v celém rozpětí 0 °C až 100 °C.


Díky tenkému krytu, který lze pohodlně připevnit k iPhonu 5 nebo 5s, nabízí FLIR ONE kompaktní a jednoduchý způsob, jak z chytrého telefonu udělat výkonnou infračervenou termokameru.

Vzhledem k vlastní baterii, která vydrží až čtyři hodiny nepřetržitého používání, nepřispívá FLIR ONE k vybíjení iPhonu a lze ho nabíjet prostřednictvím portu micro USB. Po pořízení lze snímky snadno sdílet a odesílat prostřednictvím standardního připojení k síti a aplikace FLIR ONE.

Možnosti využití sahají od vyhledávání potrubí skrytého ve zdech a podlahách přes kontrolu chladicích a výfukových systémů v automobilu až po odhalování divoké zvěře a vetřelců ve tmě. FLIR ONE tak doplňuje stávající sortiment téměř 60 termovizních a měřicích výrobků značky FLIR, které má Conrad v nabídce.

Thomas Pilhofer, produktový manažer pro Category Business Supplies ve společnosti Conrad, říká: „Se společností FLIR udržujeme dlouhodobý vztah a jsme velmi rádi, že Conrad je jedním z prvních distributorů této mimořádně originální novinky. Uživatelé mohou díky ní svůj chytrý telefon během okamžiku proměnit v termokameru, která se skvěle hodí k práci i zábavě. FLIR ONE bude k dostání souběžně s naší stávající rozsáhlou nabídkou termokamer a příslušenství FLIR, které odpovídají potřebám a požadavkům naší rozmanité klientely.

 
 
Reklama