Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové CCTV kamery 3MP přinášejí ještě ostřejší obraz

Nové kamery pro průmyslovou televizi (CCTV) řady 3MP s rozlišením tři megapixely, které nabízí společnost Siemens, poskytují výrazně ostřejší, jasnější a podrobnější snímky než jejich předchůdci.

Přístroje splňují veškeré požadavky současných zabezpečovacích systémů při zachování kompatibility se staršími zařízeními.

Kamery řady 3MP jsou dostupné celkem ve třech provedeních

Kamery řady 3MP jsou dostupné celkem ve třech provedeních:kompaktní provedení (3MP CCMW3025), Fix-dome pro vnitřní použití (3MP CFMW3025) a Fix-dome v provedení Antivandal (3MP CVMW3025). Všechny typy používají hybridní elektroniku poskytující současně analogový i digitální IP obrazový signál. Obě Fix-dome provedení, pro vnitřní použití i odolné proti vandalismu, navíc nabízejí algoritmus tzv. Simple Autofocus, které umožňuje přes webový prohlížeč na dálku korigovat neúplné zaostření objektivu na větší vzdálenost, než na jakou by měl normálně zaostřit (back focus), Tato funkce značně usnadňuje a zrychluje uvedení kamery do provozu. Kompaktní kamera pak používá algoritmus na zjišťování ohniska objektivu.

Všechny uvedené nové kamery mají široký dynamický rozsah

Všechny uvedené nové kamery umožňují pořizovat zřetelné snímky při velmi intenzivním osvětlení a kontrastní scéně a současně vynikají citlivostí při nízké úrovni osvětlení. Dále nabízejí automatické přepínání mezi provozními režimy den/noc s mechanicky ovládaným filtrem infračerveného záření. Kamery poskytují snímky v rozlišení Full HD (1080p) při snímkové frekvenci 30 fps současně s analogovým signálem přepínatelným mezi soustavami PAL a NTSC při rozlišení až 480 televizních řádků a podporují současně kódovaní H.264 a MJPEG.


Další funkce


Dalšími důležitými funkcemi jsou základní detekce pohybu, signalizace neoprávněné manipulace se zařízením, jednoduchá akustická detekce signalizující zachycení hluku překračujícího nastavenou prahovou úroveň, obousměrný monofonní přenos zvuku a schopnost lokálně zaznamenávat video klipy na standardní paměťové karty SDXC. Uživatel si může nadefinovat až čtyři privátní zóny a pět nastavení výřezu z obrazu. Kamery také podporují nejnovější protokol ONVIF Profile S a nástroje pro správu událostí (Event Management), takže je lze snadno začlenit do systémů od jiných výrobců.

Kamery v kopulovém provedení jsou standardně dodávány s motoricky ovládaným objektivem s proměnnou ohniskovou vzdáleností nastavitelnou v rozmezí od 3 do 9 mm. Kopulová kamera, odolná proti vandalismu má navíc vestavěný zdroj infračerveného záření a odolné pouzdro pro venkovní použití poskytující stupeň krytí IP66 při odolnosti proti nárazu stupně IK10. Kamery řady 3MP všech provedení lze napájet po Ethernetu (Power over Ethernet – PoE) a z rozvodu 24 V AC. Skříňové provedení a kopulová kamera pro vnitřní použití mohou být napájeny také ze zdroje napětí 12 V DC.


Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...

 
 
Reklama