Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

LED žárovky Best-LED, jistota v oblasti LED světelných zdrojů.

Při výběru LED žárovky dbejte na to, abyste výběr podřídili nejen požadavku na nízkou spotřebu, ale také na vhodnou barevnou teplotu světla a dostatečný světelný tok, v závislosti na místě použití.

LED žárovky jsou jasnou volbou pro ty, kdo chtějí snížit náklady na elektřinu a současně nejsou ochotni akceptovat nevýhody takzvaných „úsporek“. Mezi tyto nevýhody patří především dlouhá doba startu, kdy než úsporná žárovka dosáhne 100% výkonu, jste z místnosti často již dávno pryč. Často zmiňovaný faktor, který vede k ústupu od úsporných žárovek je také obsah rtuti v úsporných žárovkách a možnost rozptýlení rtuti do ovzduší v případě, že se Vám zapnutá úsporná žárovka rozbije. Současně je možné pochybovat o označení úsporná žárovka a to především v porovnání s moderními LED žárovkami, které při nižší spotřebě dodávají více světla a to okamžitě po zapnutí. LED žárovky jsou navíc vyráběny nejčastěji z odolného plastu v kombinaci s hliníkovou slitinou a ve většině případů tak nehrozí jejich poškození a to ani ve chvíli, když žárovku upustíte z výšky na tvrdý podklad.

Je tedy evidentní, že LED žárovky jsou jasným favoritem pro instalaci ve svítidlech nejen v domácnostech, ale také v prostorech, kde se svítí téměř nepřetržitě (hotely, restaurace, prodejny, úřady, obchodní centra), nebo v místech, kde dochází k častému zapínání a vypínání svítidel například pomocí pohybového čidla (garáže, chodby, technické místnosti).

Základním rozlišovacím parametrem LED žárovek je vždy patice, která slouží k uchycení světelného zdroje-žárovky do svítidla a často předurčuje tvar a velikost žárovky. V nabídce společnosti Neo-Neon CZ jsou žárovky s LED technologií od klasických patic E27 a E14, přes žárovky do bodových svítidel jako jsou GU10 na 230V a MR16 napájené zdrojem 12V AC/DC, až po méně používané patice jako je G4, G9 nebo G24. Vybírat je možné nejčastěji mezi studenou a teplou bílou barvou světla, některé typy LED světelných zdrojů jsou dostupné také ve variantě neutrální bílá (4500-5000K). Teplejší odstíny (2700-3500K) volíme především do prostorů určených k odpočinku a relaxaci. Studené světlo (5000-6500K) je naopak vhodné pro prostory pracovní anebo pro místa jako jsou chodby, sociální zařízení, prodejní prostory a podobně. Nicméně, volba vhodné teploty barvy světla je často záležitostí velmi individuální a proto výše uvedené platí pouze jako doporučení. Hlavním faktorem pro výběr mezi teplým a studeným světlem by vždy měl být Váš pocit pohody.

Nejen výše uvedené typy LED žárovek, ale i mnoho dalších LED „vychytávek“ můžete najít pod značkou Best-LED, kterou společnost Neo-Neon CZ ve spolupráci s výrobcem (firmou NEO-NEON LED Lighting International Ltd.) úspěšně a dlouhodobě nabízí na českém a slovenském trhu. Produkty společnosti Neo-neon CZ podléhají přísné kontrole ve všech fázích vývoje i distribuce a je tedy možné se na jejich kvalitu spolehnout. LED žárovky a svítidla od společnosti Neo-Neon CZ Vás oslní nejen svým světelným výkonem, ale také svou cenou.

Pro více informací doporučujeme navštívit webové stránky společnosti Neo-Neon CZ nebo Showroom, který je situován nedaleko nákupního centra Zličín, v Chrášťanech u Prahy.

 
 
Reklama