Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nový webový server na sběrnici KNX

Představujeme Vám webový server IP Control Center N152 pro vzdálenou správu malých i středně velkých aplikací na sběrnici KNX.

Vizualizace a správa technologií budov


Webový server IP Control Center N152
Webový server IP Control Center N152

Vizualizaci pro správu technologií v budově je možné realizovat několika způsoby. Jednou z možností je použít standardní PC s KNX OPC serverem a vytvořit tak vizualizaci na aplikaci, která není primárně určena pro sběrnici KNX. Nebo využít jednu ze specializovaných aplikací pro mobilní zařízení, která nativně komunikují s KNX sběrnicí přes IP, anebo do sběrnice přímo nainstalovat specializovaný web-server.

Pro třetí z výše uvedených variant uvádí společnost Siemens na trh specializovaný web-server IP Control Center. To, že je web-server pevnou součástí sběrnice KNX má tu výhodu, že může obsluhovat funkce, které na mobilních zařízeních se specializovaným softwarem nelze provést, protože nejsou permanentně propojeny s KNX sběrnicí. Takovými funkcemi mohou být například časové programy, jednoduché bitové operace, anebo komparace analogových hodnot. Ty například umožňují vyhodnocovat požadavky z více centrálních jednotek bezdrátového systému Synco™ living, který standardně dokáže regulovat vytápění, ventilaci a klimatizaci pro 12 místností. Díky tomu ze systému, který je primárně určen pro malé aplikace, lze obsloužit i středně velké aplikace, které jsou zastřešeny jednou vizualizací, aniž by uživatel musel přistupovat ke každé centrální jednotce systému Synco™ living zvlášť. Výsledná vizualizace je tedy jednotná a může sdružovat informace ze všech centrálních jednotek na jedné obrazovce.

Pro obsluhu a uvedení do provozu není potřeba instalovat již žádný další software. Web-server má totiž v sobě nainstalovaný editor, k němuž je přístup přes webový prohlížeč podporující HTML 5.0 bez ohledu na to, na jakém operačním systému prohlížeč funguje. K editaci nebo k přihlášení do systému potřebujete znát pouze adresu, heslo a mít přístroj s kompatibilním prohlížečem.

 

Další zdroje informací

Na stránkách www.siemens.com/ip-control-center najdete video prezentaci tohoto web-serveru. Na stránkách www.siemens.cz/IntegrovaneAplikace je flashová animace obsahující interaktivní prezentace vybraných produktů a jejich možné aplikace. Na stránkách je také umístěn obrázkový ceník se stručným popisem funkcí u každého produktu, odkaz na katalog ve formátu PDF a na odkaz na stránky s kompletní databází všech katalogových listů, popisy aplikačních programů a produktovou databází pro import do inženýrského softwaru ETS.

Přizpůsobená vizualizace pro ovládání z mobilního telefonuPřizpůsobená vizualizace pro ovládání z mobilního telefonuPřizpůsobená vizualizace pro ovládání z mobilního telefonuPřizpůsobená vizualizace pro ovládání z mobilního telefonuPřizpůsobená vizualizace pro ovládání z mobilního telefonu

Siemens, s.r.o.
logo Siemens, s.r.o.

Systémy automatizovaného řízení budov, systémy řízení energetických systémů, systémy řízení kotelen a předávacích stanic CZT. Přístroje pro měřicí a regulační techniku, integrované systémy budov, konzultace, projekty, software, dodávky na klíč, projekty ...