Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ENIKA.CZ a AMiT představují výsledek společné spolupráce

Tradiční české společnosti v oblasti vývoje a výroby systémů řízení AMiT a ENIKA.CZ předvedly poprvé na nedávno skončeném veletrhu AQUATHERM v Praze výsledky společné práce na integraci systému bezdrátového řízení osvětlení Poseidon do řídicích systémů určených pro automatizaci budov.

Před dvěma roky se společnosti AMiT a ENIKA.CZ dohodly na úzké spolupráci při vývoji programových a hardwarových prvků pro zajištění plné integrace nového bezdrátového systému Poseidon do řídicích systémů a programovatelných regulátorů firmy AMiT. Vznikl tak systém založený na ryze českých produktech s řadou ojedinělých vlastností a schopností, který poskytuje systémovým integrátorům ucelená řešení v oblasti automatizace budov.

„Spojení technologií obou firem přináší komplexní řešení systémového řízení pro komerční a veřejné budovy. Čeští výrobci se tak svým řešením stali plnohodnotnou konkurencí velkým nadnárodním koncernům,“ připomíná hlavní důsledek spolupráce obchodní ředitel firmy ENIKA.CZ Miloš Plecháč.

Společný postup obou firem byl nyní završen uzavřením partnerské dohody o obchodní spolupráci a technické podpoře pro systémové integrátory. Obě společnosti nyní plánují sérii prezentací jak na domácích a zahraničních specializovaných výstavách, tak na seminářích pro investory, projektanty a systémové integrátory.

Cobra
Spojení technologií Enika a AMiT přináší komplexní řešení systémového řízení pro komerční a veřejné budovy
Dálkové ovládání
Bezdrátový systém Poseidon
Instalace
Instalace

AMiT, spol. s r.o. je přední český výrobce řídicích systémů a elektroniky pro průmyslovou automatizaci, kolejová vozidla a automatizaci budov. Společnost těží především z velmi úzkého propojení vývojových týmů s vlastními nejmodernějšími výrobními osazovacími automaty a výrobními prostředky. Díky tomu mají produkty firmy vysokou provozní spolehlivost a nachází tak uplatnění i v extrémních provozních podmínkách.

ENIKA.CZ s.r.o. je moderní technologická společnost s vlastní vývojovou základnou, která již více než dvacet let uvádí na trh vlastní inovativní řešení v oblasti instalační elektroniky, zejména systémů pro inteligentní elektroinstalaci, bezdrátových senzorů a systémů řízení osvětlení. Flexibilita výrobních a vývojových kapacit společnosti byla výrazně posílena v roce 2012, kdy došlo k otevření nového, moderního, výrobně administrativního centra.

 
 
Reklama