Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Panasonic představuje v ČR první 20" tablet na světě s rozlišením 4K

V prvním pololetí roku 2014 jej pak bude následovat specializovaný vysoce výkonný model ideální pro 3D modelování a CAD aplikace, vhodný pro technické profesionály jako jsou konstruktéři, architekti a návrháři.

Tablet Toughpad 4K UT-MB5 je profesionální odolný přenosný tablet, který nabízí nový zážitek z digitálního zobrazení díky rozlišení 4K, které má čtyřnásobek obrazových bodů než rozlišení Full HD – celkem 3840 x 2560 pixelů.
Tento tablet představuje revoluci v digitálním zobrazování díky rozlišení 4K, schopnosti spolupráce na dotykovém displeji a unikátnímu elektronickému dotykovému peru Panasonic*, které pracuje s pixelovou přesností a umožňuje přidávání poznámek.

Tablet Toughpad 4K UT-MB5 byl navržen speciálně pro fotografy, marketéry a prodejce.
Je vybaven velkým 20" displejem s rozlišením 3840 x 2560 obrazových bodů, poměrem stran 15 : 10 a hustotou zobrazení 230 dpi. Je dokonalý pro zobrazování velkých obrazů, výkresů ve formátu A3, brožur a multimediálních dat.
Díky pokročilému displeji a rozlišení je zvětšování, zmenšování a změna velikosti okamžitá a obraz je křišťálově čistý.

„Existuje široká paleta neuvěřitelných aplikací vhodných pro tento tablet, které využijí fascinujících vizualizačních schopností technologie s rozlišením 4K,“ říká Jan Kaempfer, Marketing Director ve společnosti Panasonic Computer Product Solutions.
„Fotografická a návrhářská studia budou moci zobrazit podrobnosti a upravovat svůj obrazový a video materiál lépe než kdykoli předtím. Marketéři a prodejci luxusního zboží budou moci prezentovat své produkty na velkém displeji s detaily tak úžasnými, že se jich zákazníci budou chtít dotknout a ihned je koupit. S tímto zařízením vidět, znamená skutečně uvěřit.“

Tablet Toughpad 4K UT-MB5
Představení Tablet Toughpad 4K UT-MB5 v SF Motors v Praze
Představení Tablet Toughpad 4K UT-MB5 v SF Motors v Praze

Unikátní elektronické dotykové pero Panasonic*

Tento přenosný tablet je dodáván s unikátním elektronickým dotykovým perem Panasonic*, jehož ovládání je vysoce intuitivní a umožňuje volné kreslení, přidávání poznámek a psaní jako na papíře. Pero dokáže pomocí infračervených signálů přesně rozeznat každý jednotlivý obrazový bod na displeji a s tabletem komunikuje pomocí rozhraní Bluetooth, čímž se odlišuje od běžně používaných kapacitních digitizérů. Své vysoké přesnosti dosahuje díky schopnosti rozpoznávat jednotlivé obrazové body na displeji tabletu. Dokáže také rozeznat a zaznamenat sklon pera a rozlišuje 2048 úrovní přítlaku, takže pohyby ruky při kreslení nebo psaní jsou dokonale reprodukovány do nejmenší podrobnosti.
Tablet Toughpad 4K UT-MB5

Nejlehčí a nejtenčí na světě

S poměrem stran 15 : 10 je tablet Toughpad 4K UT-MB5 nejlehčím a nejtenčím 20" tabletem na světě. Váží 2,35 kg a jeho tloušťka je 12,5 mm. S procesorem Intel® CoreTM i5 vProTM, až 8 GB RAM a grafickým adaptérem NVIDIA® GeForce® dokáže tablet UT-MB5 zobrazit videa v ultra vysokém rozlišení plynule a bez načítání do vyrovnávací paměti.

Tablet Toughpad 4K UT-MB5 je dodáván s předinstalovaným systémem Windows 8.1 Pro, díky čemuž mohou firmy nyní i v budoucnu využívat všechny své stávající aplikace a kancelářské produkty. Migrace bude pro IT oddělení hračkou. V kombinaci s příslušenstvím jako je stolní kolébka a přenosné řešení Panasonic lze toto zařízení využít jako stolní počítač i jako tablet, takže návrháři a konstruktéři nemusí používat více zařízení.

Vytvořen pro profesionály

Tablet Toughpad 4K UT-MB5 nabízí také všechna rozhraní potřebná k tomu, aby se stal praktickým pomocníkem v profesionálním prostředí: USB 3.0, slot pro kartu SD, konektor pro sluchátka a doplňkově i čtečku čipových karet. Kolébka navíc zajišťuje konektivitu přes rozhraní Ethernet a HDMI.

S vestavěnou přední kamerou s rozlišením 1280 x 720 v kombinaci s 20" displejem je pořádání videokonferencí jednoduché a příjemné. Pevný disk SSD o kapacitě 256 GB spolu s možností rozšíření paměti pomocí SD karty poskytují dostatek prostoru pro uložení aplikací a dat.

Pro konektivitu na cestách je zařízení vybaveno rozhraními Bluetooth a WLAN.

Produkty Panasonic patří k evropské špičce v oblasti odolných mobilních počítačů a profesionální odolný tablet Toughpad 4K UT-MB5 není výjimkou – vydrží pád z výšky až 76 cm (na spodní stranu, za provozu)** a teploty v rozmezí +5 až +35 °C**.

Tablet Toughpad 4K UT-MB5

Výkon pro CAD aplikace budoucnosti

Výkonný model Toughpad 4K Performance, který bude dostupný od prvního pololetí roku 2014, je určen pro navrhování v aplikacích CAD a 3D simulaci. Bude vybaven výkonnějším procesorem Intel® CoreTM a grafickým adaptérem NVIDIA®. Tento nový výkonný model, který může nahradit tradiční pracovní stanici pro CAD, udělal vynikající první dojem na společnost Dassault Systemes, specializovanou na CAD a 3D konstrukční software.

Standardní model tabletu Toughpad 4K UT-MB5 bude dostupný od listopadu 2013 za maloobchodní cenu od 4 509 € bez DPH. Dostupnost a ceny modelu Toughpad 4K Performance budou oznámeny později.

 
 
Reklama